Három szegedi étterem is megtalálható az ország legjobbjainak TOP 100-as listáján.

Idén is elkészítette Magyarország éttermeinek rangsorát hazánk legrégebbi étteremkalauza. A Dining Guide 2025-ös listáján három szegedi vendéglátóhely is büszkén képviselteti magát a TOP 100 között.
Bár a Dining Guide 2025-ös kiadványa még nem látott napvilágot, a Várkert Bazárban már megrendezték az Év Étterme díjátadó gáláját. Ezen az eseményen kiderült, hogy a legjobb 100 magyar étterem között idén három szegedi étterem is megtalálható.
Három elismerés az Alkimistának
Az Alkimista Kulináris Műhely a legkiemelkedőbb eredményt érte el, hiszen a 34. helyezése országos szinten is figyelemre méltó, ráadásul a TOP 10 vidéki étterem közé is bekerült. Katkó Kriszta butikétterme az ország 4. legfenntarthatóbb éttermének is titulálták, és az Év progresszív magyar konyhája díjat is átvehette. Az Alkimista története igazán inspiráló: egykori újságíróként a vendéglátás világába egy családi kávézó által lépett be, majd szakács végzettséget szerzett, 2018-ban pedig francia mintára megnyitotta 16 férőhelyes miniéttermét a belváros szívében. Az Alkimista gyorsan hírnévre tett szert a szakmai körökben, hiszen a Dining Guide rangsorában évről évre előrelépett, 2022-ben pedig a Michelin-tányér elismerését is elnyerte.
A belvárosi reggeliző már a Michelin-tányéros helyeket is túlszárnyalta.
A Rudi&Fickó étterem a Dining Guide rangsorában a 73. helyet szerezte meg, amivel a vidéki éttermek között a 28. legjobbnak bizonyult az országban. A reggelizőként és étteremként is működő helyről elmondták, hogy péksége országos szinten kiemelkedő minőséget képvisel.
- A vidéki TOP éttermek között van két Michelin-csillagos és több tányéros is, sőt van olyan is ezek között, amelyet megelőztünk. Nagyon büszkék vagyunk tehát erre az eredményre, mely ráadásul abszolút szakmai elismerés - fogalmazott Mucsi Nándor János tulajdonos, aki szerint ez is mutatja, hogy Budapesten kívül egyre jobb éttermek vannak. Hozzátette: szerinte kizárólag jó étellel ma már nem lehet a TOP 100-ba kerülni: felszolgálástól a konyhatechnológián át a megteremtett atmoszféráig sok minden más is számít, amikor a Dining Guide felállítja a szakmai sorrendet.
A Rudi&Fickó mára már a fővárosban is népszerű vendéglátóhelynek számít, és nemrégiben megkeresések érkeztek hozzánk, hogy nyissunk éttermet más városokban is. Jelenleg azonban nem tervezzük ezt, hiszen Szegeden még számos lehetőség vár felfedezésre - mesélte a tulajdonos, aki hozzátette: hamarosan bővítik a belső teret, és jövőre indul a várva várt fagylaltozójuk is.