Fedezd fel Magyarország 2025-ös Tortáját!
Balogh László és Kis Roland, a gyulai cukrászmesterek remekműve, a "DCJ Stílusgyakorlat" nevű torta idén a Magyarország Tortája elismerését pályázza meg - tudatta a Magyar Cukrász Ipartestület a Facebook-oldalán.
Kép forrása: Magyar Cukrász Ipartestület / Facebook oldala
A szervezet 2025-ben immár tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a "Magyarország Tortája" versenyt, amely az augusztus 20-i nemzeti ünnep különleges eseménye.
Az idei pályázatot a "Dobostorta 140" mottó alatt hirdette meg a cukrászszakmai testület, ezzel is megemlékezve Dobos C. József hungarikummá emelt ikonikus kreációjáról és a világszerte elismert mester életművéről.
A DCJ Stílusgyakorlat a legendás dobostorta mesterének monogramját hordozza, miközben a "Stílusgyakorlat" név a klasszikus recept és a modern újítások közötti párbeszédet szimbolizálja. Ez a torta nem csupán az eredeti dobostorta újragondolása, hanem egy ínycsiklandó kompozíció, amely a gazdag vajjal készült felvert alapra épít. A habkönnyű csokoládé vajkrém és a friss meggyzselé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán különleges ízélményt nyújtanak.
A győztes duó, Balogh László és Kis Roland, a Kézműves Cukrászda képviseletében, egyedi stílusával és kreatív megközelítésével emelte ki alkotását.
A második helyezést Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) által megalkotott "Vadszüreti csábítás" torta érdemelte ki. A dobogó harmadik fokára pedig a "Fürtös menyecske" torta állhatott, amelyet Rosta Sándor és Rábai Anita (Mozart Cukrászda, Hévíz) készített.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Kovács Alfréd váci cukrász nyerte az "Álmodozó" fantázianevű kreációjával.
A győztes torták ízletes világába augusztus 19-től léphetünk be a Magyar Ízek Utcájában, a Várkert Bazár festői környezetében. Emellett országszerte számos cukrászdában is felfedezhetjük ezeket a különleges édességeket. Ne hagyd ki ezt az ínycsiklandó élményt!