A legfinomabb dinnyék titkos jelet hordoznak, amely megmutatja, hogy elérkezett az érettség pillanata.

A pénztárcánkat érintő döntés, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes érett görögdinnyét a piacon vagy boltban. Most egy hasznos tippel segítünk, hogy elkerüld a csalódást és a legfinomabb gyümölcsöt hozhasd haza.
Magyarországon három dologhoz mindenki hozzáértőnek érzi magát: a politikához, a focizáshoz és a dinnyeszezonhoz. Nyáron különösen felerősödik ez a szenvedély, amikor az emberek sorra látogatják a gyümölcsárusokat. Itt nem csupán vásárolnak, hanem igazi szakértőkként emelgetik, kopogtatják és illatozzák a dinnyéket, hogy kiválasszák a legédesebb és legízletesebb példányt, amellyel a nyári esték ízét még élvezetesebbé tehetik.
Hogyan tudjuk kívülről megítélni egy görögdinnye érettségét? Azóta, hogy nem lehet szabadon kóstolni és lyukat fúrni rajtuk, kénytelenek vagyunk a találgatásra hagyatkozni. Mivel egy-egy dinnye ára több ezer forintra rúghat, ezért kulcsfontosságú, hogy ne tévedjünk a választás során.
A termelők felelőssége rendkívül jelentős, mivel a görögdinnye nem képes utóérni. Ez azt jelenti, hogy a gyümölcs megőrzi azt az állapotát, ahogyan leszedték. Ha pedig a dinnye íztelen és színtelen volt a szüretkor, később sem válik ízletesebbé, ami a fogyasztók számára csalódást okozhat.